Μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα από την φίλη μου Μαρία !
Υλικά:
- 2/3 κουπας βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (όχι λιωμένο)
- ½ κούπα ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια (σκόνη)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ.
Ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ.
Ρίχνουμε το αυγό καθώς συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν αλλά το ανακατεύουμε ελάχιστα στο μίξερ.
Δεν βάζουμε παραπάνω αλεύρι και δεν ζυμώνουμε. Μόνο λίγο ανακάτεμα.
Δεν βάζουμε παραπάνω αλεύρι και δεν ζυμώνουμε. Μόνο λίγο ανακάτεμα.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βάζουμε κάτω από τη ζύμη αντικολλητικό χαρτί και από πάνω του μεμβράνη (για να μην κολλάει).
Ανοίγουμε πολύ λεπτό «φύλλο» με πλάστη.
Κόβουμε με κουπάτ στα σχήματα που θέλουμε.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στους 170 βαθμούς για μόνο 10 λεπτά.
Πρέπει να έχουν άσπρο χρώμα όταν τα βγάλουμε, να μην έχουν ροδίσει.
Διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα.
Κόβουμε την ζαχαρόπαστα με τα κουπάτ που είχαμε φτιάξει τα μπισκότα και την κολλάμε στα μπισκοτάκια μας με λίγο νερό.
Κόβουμε την ζαχαρόπαστα με τα κουπάτ που είχαμε φτιάξει τα μπισκότα και την κολλάμε στα μπισκοτάκια μας με λίγο νερό.
Και ιδού το αποτέλεσμα!
Αν θέλετε πάλι μπορείτε να διακοσμήσετε με γλάσσο.
Υλικά για γλάσο βανίλιας:
- 1 ασπράδι αυγού
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3-4 σταγόνες λεμονιού
- 1 βανίλια σκόνη
Εκτέλεση:
Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα. Δοκιμάστε να δείτε στέκεται πάνω σε ένα μπισκοτάκι.
Αν θέλετε να στέκεται περισσότερο, συνεχίστε το χτύπημα, δοκιμάστε ξανά και μετά αποφασίστε να βάλετε κι άλλη ζάχαρη.
Αν είναι πολύ σφικτό, προσθέστε λίγο ακόμα χυμό λεμονιού, σταγόνα σταγόνα.
Γεμίστε το χωνάκι ή το εργαλείο και επί το έργον! Αν θέλετε να διακόψετε το στόλισμα, σκεπάστε το γλάσο με μεμβράνη (να ακουμπά πάνω του) και βάλτε το στο ψυγείο. Αφήστε τα μπισκότα να στεγνώσουν για μια νύχτα, σε δωμάτιο που θερμαίνεται σωστά.
Με ένα ασπράδι γίνεται αρκετό γλάσο για να στολίσετε 80 μπισκότα.